(Mid)dagtochten

Nuttige hulp:

Thuiszorg / Antonius Zorggroep: tel. 0515-461163
(Verzorging en Verpleging)

Hulpmiddelencentrum St.Nicolaasga: tel. 0513-467200
(Verhuur rol-/douche-/postoel, rollator, etc)

Suggesties voor ochtend- of middagtochten

Hindeloopen

Bezoek aan het Eerste Friese Schaatsmuseum + op eigen gelegenheid Hindeloopen verkennen met gezellige terrasjes en haven.

Alpaca World

Bezoek de Alpaca Boerderij met ontvangst met een bedrijfsfilm, rondleiding met de alpaca’s Casimir de Macho, knuffel Alitha of lieve Belle en de rest van de kudde in de stal en bezoek aan het winkeltje met veel eigengemaakte artikelen.

Boottocht

Boottocht over de Friese meren vanuit Sneek, Terherne, Koudum of Urk; heerlijk 2 uurtjes varen.

Fruitbedrijf

Bezoek Boerderijwinkel Verhage Fruit met dia/filmpresentatie van het bedrijf, rondleiding door de boomgaard, bezichtiging van het sorteren en verpakken van de appels, proeverij en gelegenheid om de winkel te bezoeken.

Lemmer

Bezoek het grootste stoom-gemaal ter wereld; Ir. D.F. Woudagemaal met bezoekers-centrum. Bekijk de 3D-film en de expositie en volg de rondleiding met een ervaren vrijwilliger.

Orchideeënhoeve

Bezoek de Orchideeënhoeve in Luttelgeest met de tropische tuinen, de kwekerij, de vlindervallei en de winkel met bloemwerk, cadeau-ideeën, aardewerk en woondecoratie.

Ald Faers Zwerf Route

Museumdorp Allingawier, met het Woord & Beeldkerkje met filmpresentatie van “de Achtste Dag”, drabbelkoeken- bakkerij, schilderswerkplaats, smederij, brandweerhuis, stropershut etc. staan open ter bezichtiging.

Noordwolde

Nationaal Vlechtmuseum: rondleiding onder begeleiding, demonstratie vlechten, terug naar het verleden van het dorp en de vlechtschool via een klank- en lichtspel en een bezoek aan de museumwinkel.

Surhuisterveen

Museumboerderij Ot en Sien met klaslokaal, kerkje, dokterspraktijk en kruidenierswaren-winkel van toen en doe de Oudhollandse spelletjes.

Joure

Bezoek Douwe Egberts museum Joure (film in Keverling Pakhuisje, rondleiding onder begeleiding, demonstratie van de koffiebranderij en uiteraard een bezoek aan museumwinkel De witte Os)

Oudemirdum

Bezoek aan het vernieuwde bezoekerscentrum “Mar en Klif” met een filmvoorstelling over Gaasterland en informatie over de natuur, het landschap en cultuurhistorie van het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. Gecombineerd met een bezoek aan het vissersdorp Lemmer (markt / winkelen) of het stadje Sloten.

Workum

Bezoek aan het Jopie Huisman Museum en daarna op eigen gelegenheid Workum verkennen met vele winkeltjes en terrasjes.

Suggesties voor ochtend- en avond recreatie

Muziek avond

Muziek avond met Erika of Piet (keyboard, synthesizer, zang).

Ochtend gymnastiek

Ochtend gymnastiek “bewegen op je stoel” o.l.v. Durk de Vries

Film (DVD) ochtend of avond

Op een groot beeldscherm kijken naar het live concert van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht of 10 jaar Hits van Frans Bauer of Willy Alberti Zijn mooiste liedjes (of een ander concert / andere artiest op verzoek)

Bingo-avond

Bingo avond (inclusief leuke prijsjes, exclusief leiding)

Dia-avond

Een presentatie en een klank- en kleurrijke digitale diashow over het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Stadjes, dorpjes, landschap en haar flora en fauna in de vier jaargetijden o.l.v. Jan Tijsma

Jeu de boules

Spelen op het parkeerterrein van ons hotel. Ballen zijn gratis af te halen bij de receptie.

Gaasterland treintje

Rondrit door de omgeving met het Gaasterland treintje. Start bij Hotel, rondrit van ca. 70 minuten, max. 44 personen

Bowling avond

Op de vier bowlingbanen in ons hotel, inclusief gebruikmaking van de bowlingschansen

Quiz avond

Avond waarop tijdens een quiz de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod komen

Oud Hollands spelletjes circuit

Voornamelijk houten spelletjes van vroeger nog eens uitproberen

Optreden Volksdansgroep

Optreden Volksdansgroep in Friese klederdracht (ca. 2 uren)

Optreden 2 vissersvrouwen

Optreden 2 vissersvrouwen op de leugenbank met diverse sketches (Het speelt vóór de aanleg van de Afsluitdijk, volksverhalen, sagen en anekdotes met humor en spanning. 1x 40 minuten + 1x 20 minuten)